Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Június 13. 09:05, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Újabb unokázós csalókat fogtak el - VIDEÓ

Újabb unokázós csalókat fogtak el - VIDEÓ

Ismét veszítettek a csalók a nógrádi rendőrökkel szemben.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Rétsági Rendőrkapitányság nyomozói országos koordináció keretében a Cserhát Mélységi Ellenőrzési Közterületi Támogató Alosztályával együttműködve június 11-én 15 óra 25 perckor egy budakalászi bevásárló központban fogtak el egy 30 éves adonyi és egy 24 éves helyi lakost – közölte a rendőrség.

A gyanú szerint június 4-én, a délutáni órákban ismeretlen személy hívott fel egy idős sértettet Diósjenőn, miszerint a lányát bűncselekmény elkövetésén érték tetten, és ügyvédi költség miatt azonnal nagyobb összegre van szüksége. A 30 éves férfi és nő társa az idős asszony lakásához ment, ahol a férfi magát ügyvédnek kiadva az időskorú 460 ezer forint megtakarítását elvette, és azzal a helyszínről távoztak.

A nyomozás adatai alapján eddig ismeretlen tettes külföldi telefonszámról 2021 májusában és június elején Pest, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád megyei – a bűncselekmény felismerésére, vagy elhárítására korlátozottan képes – több tucat idős hölgyet hívott fel, amelynek során magát a sértettek unokájának, gyermekének adta ki. A hívó azt állította, hogy a rendőrök nála kábítószert találtak, amennyiben nem ad részére pénzt, úgy börtönbe kerül. A pénzért egy ügyvédet küld. Több sértett elhitte ezt az állítást, és a tévedésbe ejtés hatására a helyszínre érkező 30 éves férfi és bűntársa részére átadták a különböző összegű megtakarításaikat. Egyes esetekben a sértettek arany ékszereiket, bankkártyájukat – a PIN-kóddal együtt – bocsátották az ügyvédnek hitt csaló rendelkezésére. Az eddigi adatok alapján a módszerrel megközelítőleg 20 millió forint kárt okoztak.

A rendőrök a Rétsági Rendőrkapitányságra előállított 30 éves férfit és 24 éves nőt csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztés tettek letartóztatásuk indítványozására.

A rendőrök a vagyonvisszaszerzés keretében nagy összegű készpénzt, gépjárművet és egyéb vagyontárgyakat is lefoglaltak.

A továbbiakban az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálásával a Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja, hogy a gyanúsítottak további hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozhatók-e, illetve további személyek sérelmére is követtek-e el bűncselekményt. A nyomozás adatai alapján az ügyben várhatóan a gyanúsítottak köre szélesedni fog.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.