Városlista
2022. október 3, hétfő - Helga

Hírek

2015. Szeptember 24. 07:29, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Tizennyolc busszal érkezetek migránsok Beremendre

Tizennyolc busszal érkezetek migránsok Beremendre

Tizennyolc busszal érkeztek migránsok a beremendi határátkelőhelyre szerdán - számolt be az M1 aktuális csatorna tudósítója.

A horvát oldalról szervezetten, rendőrségi felvezetéssel érkező autóbuszok fele délután négy órakor, a többi este érte el a határt, ahol a bevándorlók átszállítása gördülékeny folyamattá vált.

A magyar határőrizeti szervek átvizsgálják a migránsok csomagjait, a segélyszervezetek vizet és élelmet osztanak, orvosok szükség esetén ellátják a bevándorlókat. A migránsok közül sokan a várakozás miatt fejfájásra panaszkodtak, másoknak inzulinra volt szükségük.

A nap nyugodtan telt, a bevándorlók türelmesen vetették alá magukat az intézkedésnek, amelynek részeként a BKV-buszokhoz kísérték és elvitték őket. A helyszínen számos rendőrségi és katonai jármű van, a határ felett időnként egy rendőrségi helikopter is feltűnik.

Az MTI úgy értesült: Magyarbólynál áll egy, a gyékényesihez hasonló, szögesdróttal felszerelt vasúti kocsi, amellyel lezárható a közeli vasúti határ.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 03. 06:00, hétfő | Belföld

Egyre szárazabb időre lehet számítani a héten, sok napsütéssel és melegedéssel

A jövő hét elején még felhőátvonulások várhatók, de szerdától napos időre lehet számítani, erősödik a nappali felmelegedés és a legmagasabb hőmérséklet 18-23 fok között alakul.

2022. Október 03. 06:00, hétfő | Belföld

Adathalászati kísérlet miatt figyelmeztet az MKB Bank

Az MKB Bank ügyfeleit célzó adathalász kísérletekre figyelmeztetett a pénzintézet az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében, a legújabb módszerrel a Google keresőjében hirdetik a csalók oldalaikat.

2022. Október 02. 11:07, vasárnap | Belföld

Helikopteres tanfolyam miatt hétfőtől nagyobb zaj várható Veszprém és Somogy megyében

Intenzív hanghatásra kell számítani egy nemzetközi helikopteres harcászati oktatótanfolyam miatt hétfőtől október 21-ig Veszprém megyében és Somogy megye északi részén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).