Városlista
2022. október 3, hétfő - Helga

Hírek

2015. Szeptember 26. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Szúrópróbaszerűen ellenőrzik a migránsokat a rendőrök Barcson

Szúrópróbaszerűen ellenőrzik a migránsokat a rendőrök Barcson

Szúrópróbaszerűen ellenőrzik a migránsokat a rendőrök Barcson

Barcsra, a Dráván átívelő hídhoz péntek délután 20 horvát busszal 1200 illegális bevándorlót hoztak, rendőrök és katonák kísérték őket a közeli ideiglenes pihenőhelyre, ahol egyebek mellett ételt és ital kapnak, majd ugyancsak kíséret mellett a vasútállomásra mennek - közölte az M1 aktuális csatorna.
A közszolgálati csatorna tudósítója a helyszínről arról számolt be, hogy az érkezőket a rendőrök kikérdezik, honnan jöttek, néhány embert pedig szúrópróbaszerűen ellenőriznek, átvizsgálják a táskájukat. Főként azokat ellenőrzik, akiknél nagyobb csomag van.

Az M1 tudósítása szerint felmerült, hogy a szárazföldi határ esetleges lezárása után lesz, aki megpróbál a határfolyón átjutni Magyarországra, ugyanis hivatalosan meg nem erősített információk szerint a horvát hatóságok szándékosan alacsonyan tartják a Dráva vízszintjét. Szakemberek ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy nagyon változik a víz mélysége - helyenként 80, de aztán hirtelen 180 centiméter -, és sok az örvény is, ezért a folyón ily módon szinte lehetetlen átkelni.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 03. 06:00, hétfő | Belföld

Egyre szárazabb időre lehet számítani a héten, sok napsütéssel és melegedéssel

A jövő hét elején még felhőátvonulások várhatók, de szerdától napos időre lehet számítani, erősödik a nappali felmelegedés és a legmagasabb hőmérséklet 18-23 fok között alakul.

2022. Október 03. 06:00, hétfő | Belföld

Adathalászati kísérlet miatt figyelmeztet az MKB Bank

Az MKB Bank ügyfeleit célzó adathalász kísérletekre figyelmeztetett a pénzintézet az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében, a legújabb módszerrel a Google keresőjében hirdetik a csalók oldalaikat.

2022. Október 02. 11:07, vasárnap | Belföld

Helikopteres tanfolyam miatt hétfőtől nagyobb zaj várható Veszprém és Somogy megyében

Intenzív hanghatásra kell számítani egy nemzetközi helikopteres harcászati oktatótanfolyam miatt hétfőtől október 21-ig Veszprém megyében és Somogy megye északi részén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).