Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2023. Március 18. 13:04, szombat | Belföld
Forrás: mti

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: magyar kézbe magyar fegyvert!

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: magyar kézbe magyar fegyvert!

Hosszútávú célunk, hogy magyar fejlesztésű fegyverek gyártásával, hazai beszállítói hálózattal rendelkezzünk, ami stratégiai fontosságú Magyarország biztonsága szempontjából - írta a honvédelmi miniszter.

A miniszter a bejegyzés szerint a Lőkísérleti Vizsgáló Osztálynál tett látogatást, Táborfalván.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a bejegyzéshez készített videójában azt mondta, Táborfalván tesztelik a Magyar Honvédségben rendszeresített kézifegyvereket, valamint a különböző védőeszközöket, amelyeket a rendőrség és a katonaság használ.

"Itt tesztelik azokat az eszközöket, amelyek hosszú évek óta tartó munkával hamarosan a Magyar Honvédségben rendszeresített magyar gyártmányú kézifegyverek lesznek. Pisztoly, golyószóró, gépkarabély, géppuska" - tette hozzá.

Megjegyezte: ezeket is magyar mérnökök fejlesztésével, Magyarországon fogják gyártani, és Táborfalván, a Lőkísérleti Vizsgálati Osztálynál fogják tesztelni.

"Ez a munka már zajlik. A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát" - emelte ki.

Címkék: honvédség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).