Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Augusztus 01. 10:18, vasárnap | Sport
Forrás: mti

Olimpia-Tokió2020-birkózás

Olimpia-Tokió2020-birkózás

A világ- és Európa-bajnoki címvédő Lőrincz Tamás (77 kg) marokkói, míg Szőke Alex (97 kg) cseh rivális ellen, egyformán a nyolcaddöntőben kezdi meg szereplését hétfőn a tokiói olimpia birkózóversenyén.

Lőrincz, a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájának első kiemeltje számára az első mérkőzés nem jelenthet gondot, Zijed Ajt Uagram ugyanis nem rendelkezik igazán komoly eredménnyel, a 77 kilósok között a BHSE klasszisa által megnyert 2019-es vb-n a 28. helyen végzett. A folytatásban kazah vagy japán birkózó várhat a londoni játékok magyar ezüstérmesére.
Az olimpiai kvótát az utolsó, szófiai világkvalifikációs versenyen megszerző, szintén kötöttfogású Szőkére a 16 között Artur Omarov vár, aki a mezőny rutinos tagja, tavaly Eb-ötödik, 2019-ben pedig vb-nyolcadik volt. Az ESMTK sportolójának győzelem esetén a negyeddöntőben a kategória királyával, a legutóbbi két vb-n győztes orosz Musza Jevlojevvel, vagy a georgiai Giorgi Meliával kell majd megküzdenie.
A sportágban minden kategória küzdelmei kétnaposak, az első napon a nyolcad-, negyed- és elődöntőket rendezik meg, a másodikon pedig a vigaszági mérkőzésekre, illetve a bronzmeccsekre és a döntőre kerül sor. Vigaszágra a döntősök viszik legyőzötteiket.
A versenyek közép-európai idő szerint 4 órakor kezdődnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.