Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 09. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem vesznek fel jutalmat a helyi vízművek vezérigazgatói

Nem vesznek fel jutalmat a helyi vízművek vezérigazgatói

A regionális víziközmű-szolgáltatók vezérigazgatói úgy határoztak, csatlakoznak a közszférához, nem vesznek fel prémiumot és egyéb béren kívüli juttatást, ha nincs gazdasági növekedés. A kormány álláspontja szerint, amíg nem emelkedik az ország GDP-je, addig nem lehet plusz kiadással terhelni a költségvetését, azaz nem jár jutalom a kormánytisztviselőknek.

Annak ellenére, hogy az öt nagy regionális víziközmű-szolgáltató vállalatra nem vonatkozik a prémiumstop, a társaságok vezérigazgatói magukra nézve kötelező érvényűnek tekintik a kormányzati szándék végrehajtását saját területükön is, úgy döntöttek, hogy önként csatlakoznak a közszférához, nem vesznek fel prémiumot és egyéb béren kívüli juttatást.

„Felelősen gazdálkodó állami vállalatok vezetőiként kötelességünk mindent megtenni a szolgáltatási színvonal megtartása mellett a legköltséghatékonyabb működés biztosítása érdekében, ezért több takarékossági intézkedés bevezetése mellett úgy döntöttünk, hogy prémiumot és egyéb béren kívüli juttatást nem veszünk fel.” – mondta Winkler Tamás, a Dunanántúli Regionális Vízmű Zrt. vezérigazgatója. „Ennek a vezetési gyakorlatnak jó példája, hogy a DRV esetében 2013-ban 16 százalékkal kevesebbet költünk a vezetőkre, mint az előző évben, miközben a munkavállalók bére a tavalyi szinten marad.” – tette hozzá Winkler.

Az öt nagy regionális vízmű szerint –Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt., Északdunántúli Vízművek Zrt., Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. – egyértelműen látszik, hogy a szektort érintő intézkedések - a gazdaságos üzemméretre való törekvés, a szolgáltatások minőségének javítása és a fejlesztések - mind a víziközmű szektor megerősödését fogják eredményezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.