Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Június 26. 13:01, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Mindenhol illegális hulladékhegyeket hagytak, lebuktak

Mindenhol illegális hulladékhegyeket hagytak, lebuktak

Befejezték a rendőrök annak az ügynek a vizsgálatát, mely ismeretlen tettesek ellen indult, akik Szekszárdon több helyen hulladékot helyeztek el, ezzel hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettét követték el.

Szekszárd jegyzőjének feljelentése alapján indult nyomozás 2021. februárjában, mivel ismeretlenek a Keselyűsi útról nyíló földút mellett, a Tejipari Vállalathoz közeli részen több köbméternyi vegyes kommunális hulladékot, valamint autó alkatrészeket helyeztek el.

A Szekszárdi Hulladékkommandó Civil Szervezet ügyvezetője is feljelentést tett 2021. áprilisában, mivel a Szekszárd, Tartsay Vilmos utcában a Murga patak gátjánál ismeretlen tettes öt kupacban különböző hulladékokat helyezett el.

2021. májusában feljelentést tett Szekszárd Polgármesteri Hivatala, mivel a Búzavirág utcában egy ingatlan udvarán ismeretlen tettes hulladékgazdálkodási engedély nélkül járműveket bont – közölte a rendőrség.

Az ügyekben a rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek. A beszerzett bizonyítékok és szakértői vélemények szerint a gyanú egy 32 éves szekszárdi férfira és három, korábban nála lakó ismerősére terelődött. A négy férfi idő közben más bűncselekmények elkövetése miatt börtönbe került. A gyanúsítotti kihallgatások során mindannyian részben beismerő vallomást tettek, a Szekszárdon elkövetett cselekményeik okán, hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt is felelniük kell.

Az eset körülményeinek vizsgálatát a nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során