Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Június 22. 12:57, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Két ember halálát okozta a száguldozó férfi

Két ember halálát okozta a száguldozó férfi

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki tavalyelőtt két ember halálát okozta száguldozásával

Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség egy fiatal férfi ellen, aki gépkocsijával a megengedett sebességet túllépve okozott két ember halálával és három ember súlyos sérülésével járó balesetet 2021 májusában - közölte a Pest Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint a férfi 2021. május 5-én a kora esti órákban Tápióbicske felől Nagykáta irányába tartott a 3115-es úton, gépkocsijában ült egy fiatal lány és három fiatal férfi is. A vádlott a nedves burkolatú úton a megengedett 90 kilométer/órás sebesség helyett 116 kilométer/órás sebességgel haladt, amikor egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a járműve felett, és átsodródott a szemközti sávba. A gépkocsi frontálisan összeütközött egy vele szemben szabályosan haladó személyautóval, amelyben a járművet vezető idős nő mellett egy fiatal férfi is utazott.

Az ütközés következtében a vétlen sofőr gépkocsija árokba sodródott és fának ütközött, míg a balesetet okozó férfi járműve az úttesten keresztbefordult.

A mentők a fiatal nőt és a vétlen járművet vezető idős nőt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, de a szakszerű kórházi ellátás ellenére néhány nappal később mindketten életüket vesztették. A vétlen jármű utasa maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett, a balesetet okozó férfi és két utasa súlyosan, negyedik utasa könnyebben megsérült tudatták.

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség az elkövető ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat - olvasható a főügyészség közleményében.

Fotó: Ügyészség

Címkék: baleset, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során