Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Július 28. 07:46, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Illegális bevándorlás - tiltakozások a kiskunhalasi befogadóállomáson

Illegális bevándorlás - tiltakozások a kiskunhalasi befogadóállomáson

Véget értek a tiltakozások Kiskunhalason, a Szegedi úti befogadóállomáson - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szerda este.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában közölte: három arab migráns azzal fenyegetőzik, hogy kiugranak az épületből, ha nem teszik nyílttá a tábort.

A rendőrség tájékoztatása szerint a második emeleten, a lakóépületük ablakában álló férfiak eleget tettek a rendőri felszólításnak, és felhagytak a tiltakozásukkal.

Korábban két migráns felmászott a fogadóközpont egyik épületének tetejére, a tábor megnyitását vagy legalább nyitottá tételét követelve. Azzal fenyegetőztek, hogy ha nem engednek követelésüknek, akkor leugranak, azonban ők már korábban lemásztak.

Jelenleg rend van a befogadóközpontban. A rendőrség továbbra is jelentős erőkkel biztosítja az intézményt és környékét, fenntartja Kiskunhalason a közrendet - írta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk