Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. November 16. 18:02, szombat | Belföld
Forrás: mti

Idén a koraszülötteket támogatja a közmédia a Jónak lenni jó! kampánnyal

Idén a koraszülötteket támogatja a közmédia a Jónak lenni jó! kampánnyal

A Jónak lenni jó! kampánnyal a koraszülötteket támogatja a közmédia idén; az összegyűjtött pénzt egy olyan szervezet - a Peter Cerny Alapítvány - kapja, amely 30 éve foglalkozik ezzel

- hangzott el az M1 csatorna szombat reggeli műsorában. Siklósi Beatrix, az M5 csatornaigazgatója, a kampány projektvezetője elmondta, nagyon sokakat érint már Magyarországon a koraszülöttmentés ügye, hiszen egyre több koraszülött van, ezért jó helyre megy majd az a pénz, amit a kampányban összegyűjtenek.

Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány szakmai vezetője a műsorban elmondta, amikor elkezdték a munkát még 18-20 ezrelék volt a halálozási arány, most pedig 3,5 ezrelék. Ez a koraszülöttosztályok, illetve a szállítószolgálatok közös érdeme - fűzte hozzá.

A támogatást a géppark megújítására és a kollégáik, illetve az utánpótlás képzésére fordítják - mondta.

A kampány adományvonala már él: a 13600-as számon a 04-es mellék megadásával vagy a 13600-as számra a 04-es kóddal küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a koraszülöttek mentését és szállítását 1989 óta végző Peter Cerny Alapítványt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére