Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Augusztus 30. 09:44, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Fizetési emlékeztetővel tévesztik meg az óvatlan MVM Next-ügyfeleket

Fizetési emlékeztetővel tévesztik meg az óvatlan MVM Next-ügyfeleket

Bankkártyaadatok megszerzését célzó hamis fizetési emlékeztetővel tévesztik meg az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. óvatlan ügyfeleit - mondta Péter-Kovács Zoltán kiberbiztonsági szakértő hétfőn az M1 csatornán.

Hozzátette: a szolgáltató online felületén kell ellenőrizni a számla igazságalapját, mivel a kiérkező fizetési emlékeztető semmiben nem tér el a valóditól.

Elmondta: az e-mailekbe beágyazott linkek olyan oldalakra irányítanak át, amelyek fő elemeiben szintén megegyeznek a szolgáltató felületén láthatókkal, eltérés mindössze az oldal linkjében található. A hamis oldalon a "Befizetem bankkártyával" gomb egy olyan oldalra vezet, amely az ügyfél banki adatainak megszerzését célozza, ezzel visszaélve pedig hozzáférnek a sértettek bankszámláihoz - magyarázta a szakértő.

Hangsúlyozta: ezek a csalók nem a fizetési emlékeztetőben szereplő összeget, hanem az ügyfél bankkártya adatai akarják megszerezni.

Magyarországon egyre több nagyvállalat nevében próbálnak csalásokat elkövetni, a csalók a cégek domainjeihez nagyon hasonlókat vásárolnak meg - mondta Péter-Kovács Zoltán.

Címkék: csalás, csaló, MVM

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.