Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Június 16. 07:00, szerda | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Elítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden első fokon egy szerb férfit, aki tavaly nyáron csaknem húsz kiló nagy tisztaságú heroint próbált Magyarországra becsempészni.

A bíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, akit a szabadságvesztés kiszabása mellett kilenc évre kiutasítottak Magyarország területéről.

A vádlott a gépkocsijával tavaly július 8-án, nem sokkal éjfél után jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Járművét kábítószer-kereső kutyával is ellenőrizték. A kutya jelzése után az autó tüzetes átvizsgálás során az ajtókon és a sárvédőknél szerelési nyomot találtak. A rejtekhelyekről és a gyanúsított ruházatából 32 csomagban 19,5 kilogramm nagy tisztaságú heroin került elő.

A szakértői vélemény szerint a férfi által szállított drog hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának csaknem kilencvenszerese volt.

Az elvégzett vizsgálat szerint a szerb férfi az őrizetbe vétele előtt kokaint fogyasztott.

Az előkészítő ülésen a 29 éves vádlott beismerte bűnösségét. Vallomása szerint Máltán dolgozott egy üzemben és a vendéglátásban, de tavaly év elején a járvány miatt elvesztette a munkáját, reménytelen helyzetbe került, ezért vállalkozott a drog szállítására.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.