Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Február 04. 14:54, szombat | Belföld
Forrás: Betegszoba.hu

Az X generáció és az influenza

Az X generáció és az influenza

A Michigan Egyetem kutatói arra voltak kíváncsiak, hogyan viselkedtek az úgynevezett X generáció tagjai a 2009-2010-es sertésinfluenza idején, miként viszonyultak a járványhoz, és mennyire álltak felelősen a kérdéshez.

A kutatás adatait nagyjából 3 000 fiataltól gyűjtötték be a H1N1 vírus megjelenése idején, ami a vizsgált korosztály életében az első igazán komoly járvány volt. A szakemberek azt szerették volna kideríteni, mennyire foglalkoztatta a 36-39 éves korosztályt (Amerikában őket hívják X-generációnak) a vírus maga, illetve tettek-e bármit a maguk és családjuk védelme érdekében.

Jon D. Miller, a tanulmány szerzője, munkatársaival most körülbelül 4 000 1961 és 1981 között született felnőttnek vette górcső alá a járványokhoz való hozzáállását, melyekből számos hasznos következtetést szűrtek le a jövőre nézve. Megfigyelték, hogy a kisgyerekesek nagyobb valószínűséggel követik nyomon az influenzával kapcsolatos híreket, így a sertésinfluenza idején is tájékozottabbak voltak. Az is kiderült, hogy a legtöbb információt barátoktól, munkatársaktól, családtagoktól szerzik be, csak ezután következnek a hírközlő csatornákon át begyűjtött adatok.

Ugyanakkor a felmérés szerint az influenzajárvánnyal kapcsolatos legmegbízhatóbb forrásnak az orvosokat, nővéreket, gyógyszerészeket tartották, míg legkevésbé a YouTube-on fellelhető videókban, a gyógyszercégek reklámjaiban és a Wikipedia cikkeiben bíztak meg.Miller azért tartja nagy jelentőségűnek ezt a felmérést, mert véleménye szerint, a jövőben ennek a generációnak még számos krízishelyzettel - akár egészségügyi, akár környezeti veszélyekkel - kell majd szembenézniük, ahol igen fontos lesz, ki hogyan kezeli a helyzetet, és mit tud kezdeni a rá váró kihívásokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során