Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Június 04. 09:41, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/illusztráció: mti

Az aktív fertőzöttek száma 1210-re változott, elhunyt 5 beteg

Az aktív fertőzöttek száma 1210-re változott, elhunyt 5 beteg

Újabb 23 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3954-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - tette közzé a legfrissebb adatokat a koronavirus.gov.hu oldal csütörtökön.

Elhunyt 5 idős, krónikus beteg. Ezzel 539-re emelkedett az elhunytak száma, 2205-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1210-re változott. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százalék budapesti. 406 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. A Pesti úti idősotthonban 49-re nőtt az elhunytak száma.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk