Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Február 18. 07:40, szombat | Sport
Forrás: mti

A Hamburg edzője szerint Németh András kiváló játékos, de még sokat fejlődhet

A Hamburg edzője szerint Németh András kiváló játékos, de még sokat fejlődhet

Tim Laszlo Walter, a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban második helyen álló Hamburger SV vezetőedzője szerint a magyar válogatott Németh András kiváló játékos, de még sokat fejlődhet.

A 47 éves, magyar származású tréner az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában adott exkluzív interjúban elmondta, olyan, jó alapadottságokkal rendelkező csatárt kerestek, akiben sok lehetőség rejlik, így a tehetségkutatóik már régóta figyelték Németh Andrást is.

"Néhány személyes megbeszélés után úgy döntöttünk, hogy ő az, akire szükségünk van, és szerencsére ő is a Hamburgot választotta" - mondta Walter. Hozzátette, a 20 éves támadó gyorsan beépült a csapatba, mivel több nyelven is beszél, valamint már most sokat ért a németből is. A vezetőedző meglátása szerint Németh jól érzi magát Hamburgban, ez jól látható abból, ahogyan a többiekhez, a játékostársaihoz viszonyul.

"Fizikálisan még sokat erősödhet, és keményebb lehet az ellenfelekkel. A támadások befejezéséhez jó érzéke van, de a bal lábát még fejlesztheti. A fejjátéka is remek, de van még néhány terület, amiben fejlődhet" - jelentette ki Walter. Hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy Németh szeretne is fejlődni, készen áll a tanulásra és a munkára.

Arról, hogy a magyar válogatott csatár mikor lehet először kezdő a Hamburgban, az edző azt mondta, erre mindig megvan a lehetőség, ehhez pedig folyamatos munkára és egyre több játékpercre van szüksége a játékosnak.

Walter szerint a Hamburg a téli átigazolási időszakban erősödött, a futballisták között megvan az összhang, ez pedig meglátszik a pályán is.

"Kiélezett helyzetekben ez felénk billentheti a mérleg nyelvét, és emiatt is bízhatunk abban, hogy a szezon végén az első helyen zárunk" - mondta a tréner, aki az utóbbi években már egyre kevesebbszer látogat Magyarországra, de mint mondta, az unokatestvéreivel és a távolabbi rokonsággal tartja a kapcsolatot.

"Mindig szívélyesen fogadnak bennünket, vendégszeretők a magyarok, jókat lehet enni Magyarországon, ezek az élmények pedig a gyermekkoromra emlékeztetnek" - fogalmazott.

Németh András január végén a belga Genktől igazolt Hamburgba, azóta három bajnokin kétszer volt eredményes csereként beállva.

Fotó: NSO.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 08:08, vasárnap | Sport

Kiesett a Honvéd, bent maradt a Fehérvár

A Debrecen pedig megszerezte a bronzérmet és ezzel a nemzetközi szereplés jogát is.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Sport

Az eddigi a legjobbat hozta a második hazai pálya

Michl Olivér eddigi legjobb eredményeit könyvelhette el a másik hazai pályáján a RedBull Ringen az ACCR Formula4 bajnokságban, mely mostantól F4 CEZ Championship néven működik majd tovább.

2023. Május 27. 13:58, szombat | Sport

Vége a keresésnek, nem találták meg Suhajda Szilárdot

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, a keresést befejezték.

2023. Május 27. 10:25, szombat | Sport

Magyar-litván - Már csak hétezer jegy vár gazdára

Már csak hétezer jegy vár gazdára a magyar labdarúgó-válogatott június 20-i, litvánok elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőjére.